Start
activiteiten
bestuursleden
foto's
lidmaatschap
reacties
wie zijn wij


U bent jong, of wat ouder, en u wilt wat?
Genieten van de mooie dingen des levens, bijvoorbeeld. 


E
en fascinerend boek, 
een streepje muziek, 
een ontmoeting, 
een uitstapje, 
een causerie, 
een bezoek,…

…dan zit u goed bij het Davidsfonds 

 Een goed boek of kwaliteitsmuziek: dat spreekt u aan ! 

 Cultuur ontmoeten  in  een aangenaam gezelschap:  dat zegt u wat !  

 Interessante evenementen meemaken tegen extra voordelige tarieven: daar voelt u voor? 

 Een eigentijdse identiteit als Vlaming en de spiritualiteit van christelijke waarden: u vindt dat niet onbelangrijk in de samenleving van vandaag?

Dan interesseert het Davidsfonds u beslist! 

Het Davidsfonds is een cultuurvereniging, creatief en vernieuwend, met een eigenzinnig cultureel aanbod. Vanuit idealisme en met overtuiging. 
Samen organiseren de meer dan 500 plaatselijke Davidsfonds afdelingen (meer dan 5500 bestuursleden, allemaal vrijwilligers) jaarlijks 10.000 culturele activiteiten: lezingen, excursies, tentoonstellingen, debatten, concerten, enz. Daarnaast zijn er nationale evenementen zoals het Groot Nederlands Dictee, De Nacht van de Geschiedenis, cultuurtoeristische zoektochten… 
Taal & lezen, geschiedenis en kunst zijn de prioritaire werkterreinen van het Davidsfonds.
We zijn een vereniging met een zeer open en onafhankelijk karakter: partijpolitiek ongebonden, vrij van eender welke machtszuil, los van commerciële belangen. 

Klik hier
om de opdrachtverklaring te lezen.

Het Davidsfonds werkt nauw samen met...

- Davidsfonds Uitgeverij, die jaarlijks 120 nieuwe boeken en cd's uitgeeft.
- Davidsfonds/Infodok is de gespecialiseerde kinder- en jeugdboekenuitgeverij van het Davidsfonds en combineert een professionele aanpak met een frisse blik op kinder- en jeugdliteratuur. 
- Davidsfonds/Leuven is de imprint die populair-wetenschappelijk werk brengt: kwalitatief en aansprekend, met titels die niet zelden gelijktijdig naar het Engels en Frans vertaald worden. - Davidsfonds/Literair is de oudste onafhankelijke literaire uitgeverij in Vlaanderen. 
- Davidsfonds/Eufoda is het platenlabel van het Davidsfonds met een voorkeur voor licht klassiek.
- Universiteit Vrije Tijd, die op zowat 75 plaatsen meer dan 150 cursussen organiseert, die u meenemen op een leerrijke tocht langs onbekende wegen van het verleden. Ze verruimen uw kijk op mens en samenleving van gisteren, vandaag en morgen dankzij ervaren docenten van alle Vlaamse universiteiten en conservatoria, die doen waar ze goed in zijn: de liefde voor hun vak overbrengen op een leergierig publiek. 
In onze plaatselijke werking proberen we het vooral ook gezellig te houden en staat ontmoeting voorop.